Thuhet se është e vështirë të gjesh një punë si punëtor me kohë të pjesshme. Nëse bëheni punëtor me kohë të pjesshme kur të mbaroni shkollën, a do të jetë kaq e vështirë të gjeni një punë? Disa freetarë thonë se ata kanë arritur të gjejnë një punë, kështu që duket se nuk është e pamundur të gjesh një punë. Sigurisht që është më e vështirë të gjesh një vend pune sesa një i diplomuar i ri. Atëherë, pse është më e vështirë për punëtorët me kohë të pjesshme për të gjetur një vend pune sesa të sapodiplomuarit? Arsyeja kryesore është se kompania e punësimit dëshiron të punësojë të diplomuar të rinj. Freiterët shpesh konsiderohen të papërvojë. Ka arsye të mira për të punësuar të diplomuar të rinj. Arsyeja pse kompanitë japoneze kryejnë provime rekrutimi për të diplomuarit e rinj në periudha të ndryshme është për shkak të arsyes që ata duan ta bëjnë këtë. Sa i përket arsyes dhe meritës, është më e lehtë të birësosh në sasi të mëdha në një kohë të caktuar. Përveç kësaj, nëse punësoni të gjithë menjëherë, ju gjithashtu mund të trajnoni punonjës të rinj menjëherë, gjë që mundëson një zhvillim efikas të burimeve njerëzore. Freiterët nuk kanë tërheqje për sa i përket arritjeve dhe përvojës. Disa njerëz që janë punëtorë me kohë të pjesshme mund të dëshirojnë të thonë se nuk po luanin si punëtorë me kohë të pjesshme. Disa njerëz mund të kenë punuar me kohë të pjesshme për shumë vite për të pasur aftësi në një industri të veçantë. Edhe nëse një punë me kohë të pjesshme ka një punë me kohë të pjesshme, nuk duket se vlerësohet në gjueti për punë.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA