Ka metoda të ndryshme diete këto ditë, por më e popullarizuara është dieta me uthull moromi. Moromi prodhohet kur bën shochu dhe awamori, dhe prodhohet për të bërë uthull. Kur pije saqe ose salcë soje, moromi është një lëndë e parë e thartuar që ekziston në lëng. Forma është një solide e butë. Për të bërë uthull moromi, moromi mund të fermentohet me aspergillus për të hequr plotësisht alkoolin. Duke pirë uthull moromi, ju mund të merrni aminoacide dhe acid citrik të prodhuar nga fermentimi. Uthulla Moromi thuhet se është e mirë për të mbajtur dietë për shkak të veprimit të këtyre përbërësve. Edhe nëse dëgjoni uthull dhe thoni se është efektive për dietë, disa njerëz mund të ndiejnë rezistencë ndaj pirjes së uthullës. Sidoqoftë, uthulla moromi është pak më ndryshe nga uthulla e grurit që përdoret për gatim. Uthulla Moromi ka aciditetin e acidit citrik, jo acidit acetik si uthulla, kështu që është ndryshe. Acidi limoni është i butë dhe ka një aciditet freskues dhe të lehtë për t’u pirë. Acidi limoni dhe aminoacidet, të cilat janë të bollshme në uthullën moromi, kanë një efekt diete që ndihmon në djegien e yndyrave dhe sheqernave. Uthulla Moromi thuhet se përmban 20 herë më shumë aminoacide sesa uthulla e orizit. Dieta me uthull moromi është një dietë që përqendrohet në efektet e aminoacideve.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA