Nëse mund të kontrolloni oreksin tuaj sipas dëshirës, ​​mund të vazhdoni të hani pa vuajtur nga kufizime dietike dhe të hani më pak pa ndjerë stres. Gjatë një diete, është gjithashtu një luftë kundër oreksit. Nëse mund të bëni një dietë dhe të mos ndjeni stres varet nga sa mirë mund ta kontrolloni oreksin tuaj. Kur sëmureni dhe humbni oreksin tuaj, humbni peshë sepse humbni furnizimin me kalori që duhet të merrni nga ngrënia. Nëse humbni oreksin tuaj për shkak të sëmundjes, do të jeni në gjendje të hani një vakt normal përsëri pasi të ktheheni në formë dhe pesha juaj do të kthehet në normale. Kur jeni me shëndet të mirë, koha e duhur për të mbajtur dietë është kur jeni të shëndetshëm, por nëse hani më pak kur jeni të shëndetshëm, oreksi juaj do të rritet, gjë që do të çojë në stres psikologjik. Nëse mund të shtypni oreksin tuaj pa qenë veçanërisht të vetëdijshëm, do të jeni në gjendje të vazhdoni dietën tuaj pa ndjerë ndonjë stres mendor. Difficultshtë e vështirë të shtypësh dëshirën për të ngrënë dhe stresi i të duruarit mund të shkaktojë një reagim të papritur. Easyshtë e lehtë të shkaktohet fenomeni i rikthimit kur bëni dietë. Shumë njerëz duan të jenë në gjendje të shtypin oreksin e tyre kur ata janë në dietë. Disa njerëz marrin ilaçe që nuk shkaktojnë oreks, por ka shqetësime në lidhje me efektet anësore dhe efektet e tjera të padëshirueshme në trup. Edhe pse është e lehtë të shtypësh oreksin, është gjithashtu një metodë diete që nuk rekomandohet.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA