Njerëzit me kolesterol të lartë thuhet se duhet të rishikojnë dietën e tyre. Ekzistojnë dy lloje të kolesterolit në trupin e njeriut, kolesteroli LCL dhe kolesteroli HDL. Ekziston edhe një nivel i kolesterolit total që kombinon të dyja. Shtë e rëndësishme të përcaktohet se cilat nivele të kolesterolit janë mbi normalen. Kolesteroli LDL i pranishëm në trup njihet gjithashtu si kolesterol i keq. Njerëzit me kolesterol të lartë LDL duhet të rishikojnë dietën e tyre. Thuhet se proteina e ulët dhe yndyrë të lartë janë karakteristikat e kolesterolit LDL. Shumë LDL në gjak mund të çojë në hiperkolesterolemi, e cila mund të jetë kërcënuese për jetën, siç është arterioskleroza dhe infarkti i miokardit. Njerëzit të cilët preferojnë kryesisht dieta të yndyrshme kanë tendencë të kenë kolesterol të lartë të keq. Njerëzit të cilët shpesh hanë mish në dietën e tyre shpesh kanë nivele të larta të kolesterolit të keq, prandaj bëni kujdes. Në rastin e kolesterolit të mirë, edhe nëse përmbahet në një sasi të madhe në gjak, nuk do të thotë se nuk është i mirë për shëndetin tuaj. Thuhet gjithashtu se ka efektin e lehtësimit të simptomave të tilla si arterioskleroza dhe infarkti i miokardit. Kolesteroli i mirë është i bollshëm në peshk kaltërosh dhe vaj ulliri, prandaj rekomandohet ta përfshini atë në dietën tuaj.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA