Nëse zbuloni se niveli i kolesterolit në gjak është i lartë në kolesterol të keq, ndryshoni dietën tuaj. Në përgjithësi, kolesteroli i keq ka tendencë të jetë i bollshëm në yndyrnat shtazore. Kolesteroli shpesh ulet duke ulur sasinë e mishit në dietë. Ekziston edhe një mënyrë për të ulur kolesterolin me përbërësit që përmbahen në përbërësit. Ai rregullon kolesterolin përmes dietës. Disa njerëz përdorin yndyrna bimore për të ulur kolesterolin e keq në gjak. Vaji i misrit, vaji i lulediellit dhe vaji i ullirit janë të lehta për tu përdorur për gatim, prandaj rekomandohet që të përdoren si vaj i zakonshëm gatimi. Sidoqoftë, vaji është një ushqim me shumë kalori në vetvete, prandaj bëni kujdes të mos mbidozoni. Kolesteroli mund të ulet në një farë mase duke bërë ushtrime të rregullta. Sigurohuni që të hani dhe të ushtroni në të njëjtën kohë për të përmirësuar shëndetin tuaj. Kolesteroli ndikohet gjithashtu nga mosha, ekuilibri hormonal dhe trashëgimia. Disa njerëz thonë se nuk bie siç pritej. Rritja e aktivitetit tuaj fizik dhe rishikimi i dietës suaj janë gjërat e para që duhet të bëni për të ulur kolesterolin tuaj. Kur merrni një ilaç për uljen e kolesterolit në spital, ndryshimi i dietës nuk ndihmon aspak.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA