Mungesa e glukozaminës është një nga shkaqet e dhimbjeve të kyçeve, dhimbjeve të gjurit dhe dhimbjeve të shpinës. Thuhet se shumë njerëz japonezë mbi 45 vjeç vuajnë nga dhimbje të kyçeve këto ditë. Thuhet se disa njerëz nuk mund të qëndrojnë në kuzhinë për një kohë të gjatë për shkak të dhimbjeve të forta të gjurit për shkak të lëvizjes së vështirë të qëndrimit në këmbë. Glukozamina, e cila shpesh përdoret në suplemente që ndihmojnë në dhimbjen e kyçeve, është një nga përbërësit e kërcit siç janë nyjet. Glukozamina, një lloj amino sheqeri që është një kombinim i amino sheqernave dhe sheqernave, duket se stimulon prodhimin e glukozaminoglikanëve, të cilat janë të nevojshme për prodhimin efektiv të kërcit. Rëndësia e glukozaminës mund të kuptohet edhe nga fakti që dhimbja e kyçeve përkeqësohet kur zvogëlohet kërci. Glukozamina, e cila zvogëlohet gradualisht me moshën, thuhet se është një përbërës që fillimisht ekziston në trup. Një numër në rritje i njerëzve po përdorin suplemente glukozamine për të luftuar dhimbjen e kyçeve këto ditë. Duke marrë në mënyrë aktive glukozaminën në trup si shtesë, ajo forcon kërcin, i cili është efektiv në lehtësimin e dhimbjeve të kyçeve. Meqenëse glukozamina është një përbërës shumë i vogël në ushqime, është më efikase marrja e saj nga suplementet. Më efektive është të mos merrni glukozamin vetëm, por të merrni shumë përbërës së bashku, duke marrë parasysh kombinimin me përbërës të tjerë të tillë si kondroitin. Vëmendje po i kushtohet suplementeve për dhimbjen e kyçeve që përmbajnë shumë përbërës.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA