Cilat janë avantazhet dhe disavantazhet e ndryshimit të vendeve të punës për gratë? Pas hyrjes në fuqi të Ligjit për Mundësi të Barabarta të Punësimit, numri i grave që punojnë vazhdon të rritet. Sidoqoftë, thuhet se gratë janë më të vështira për të ndryshuar punë ose për të gjetur punë sesa burrat. Tregu i ndryshimit të punës është në një situatë të vështirë për shkak të rënies ekonomike. Shpesh është e dëshirueshme që gratë që kanë dalë në pension nga puna të kenë kualifikime dhe përvojë të fortë në mënyrë që të vendosin se ku të ndryshojnë vendin e punës. Ndryshe nga burrat, gratë mund të detyrohen të lënë punën e tyre për shkak të lindjes së fëmijës ose prindërve. Prandaj, ka shumë njerëz që e kanë të vështirë të ri-punësohen. Sidomos nëse fëmija juaj është i vogël, ju nuk mund të punoni jashtë orarit. Kompanitë kanë tendencë të hezitojnë të punësojnë gra që bëjnë pushime të shpeshta dhe nuk shkojnë në punë të Shtunën dhe të Dielën. Nga ana tjetër, kur një grua me përvojë dhe praktikë kërkon një punë të re, mund të ketë probleme me trajtimin duke theksuar marrëdhëniet me punonjësit meshkuj. Thuhet se shumë nga profesionet që kërkojnë gratë për të punuar janë ato që përdorin kujdesin infermieror dhe aftësitë e kujdesit për fëmijët. Nëse jeni të interesuar për ndihmës dhe kuzhinierë, rekomandohet të mendoni një herë. Ndryshimet në karrierën e grave funksionojnë më mirë në fushat e tyre të specializuara, prandaj është një ide e mirë të filloni me kualifikime të reja ose punë me kohë të pjesshme dhe të vazhdoni të fitoni përvojë praktike.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA