Duke mos u kufizuar në intervista kur ndryshoni vendin e punës, në shumicën e rasteve ekziston një shqyrtim i dokumentit bazuar në një rezyme para intervistës. Me fjalë të tjera, intervista do të zhvillohet me intervistuesin tashmë të vetëdijshëm për atë që keni shkruar dhe dorëzuar në rezyme tuaj. Pika e rëndësishme e një interviste është se si ju mund të përcillni atë që nuk mund ta përcillni në rezyme tuaj. Ju gjithashtu mund të intervistoheni për të ndryshuar punë në diçka ndryshe nga puna ose industria juaj e mëparshme. Entuziazmi për profesione të reja konsiderohet i rëndësishëm për të kompensuar mungesën e aftësive praktike. Shtë e vështirë të përcjellësh motivimin, edhe nëse insiston verbërisht në atë që mund të bësh. Ajo që duhet të shpjegohet qartë është se ju e kuptoni biznesin e kompanisë dhe punën e punës për të cilën po aplikoni dhe ku jeni të interesuar të ndryshoni vendin e punës. Shtë e rëndësishme të jesh në gjendje të shpjegosh saktësisht se çfarë dëshiron të bësh në vendin tënd të ri të punës, për çfarë synon dhe çfarë je pasi të ndryshosh vendin e punës. Veryshtë shumë e rëndësishme të jesh në gjendje të tregosh në një intervistë se çfarë lloj pune mund të bësh pas ndërrimit të punës. Nëse jeni në të njëjtën industri ose po ndryshoni vendet e punës në të njëjtën industri, ne do të apelojmë se çfarë aftësish keni dhe cilat arritje keni. Ajo që duhet të jeni në gjendje të shpjegoni në një intervistë është ajo që ju mund të bëni konkretisht në punën tuaj të re duke përdorur përvojën tuaj. Ky do të jetë çelësi i një interviste të suksesshme për punë.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA