Shumë njerëz përdorin esenca bukurie në kozmetikë. Të gjithë po pyesin nëse kozmetika që përdorin i përshtatet lëkurës së tyre. Ky është një problem serioz, veçanërisht për njerëzit me lëkurë të thatë. Ne gjithashtu përdorim kremra dhe locione që përmbajnë përbërës hidratues, por disa njerëz mbështeten tek esencat e bukurisë sepse nuk kanë faktorin vendimtar për lëkurën. Siç mund ta dinë shumë prej jush, lëkura e thatë shpesh shkakton njolla të moshës, rrudha, rënie dhe akne të të rriturve. Nëse keni lëkurë të thatë, është e rëndësishme të përmirësoni lëkurën tuaj duke përdorur një locion, locion qumështi dhe thelb bukurie që i përshtatet lëkurës suaj. Jo vetëm në sezonin e thatë, por edhe në sezonin e diellit, djegia nga dielli mund ta bëjë lëkurën tuaj të thatë. Nëse e lini lëkurën tuaj të thatë të patrajtuar, ajo përsëri do të thahet. Funksioni i hidratimit të lëkurës, siç është shtresa e kornemës, zvogëlohet, duke krijuar një cikël vicioz. Lëkura e thatë është një gjendje shumë delikate e lëkurës. Kozmetikat dhe serumet që dikur ishin të rehatshme për tu aplikuar mund të bëhen të vështira për t’u aplikuar kur lëkura bëhet e prekshme nga acarimi. Disa njerëz papritmas aplikojnë serume dhe kremra sepse lëkura e tyre po thahet kohët e fundit, por mund të jetë joproduktive. Thuhet se aplikimi i një serumi të pasur me lëndë ushqyese në zonat ku lëkura është tharë deri diku dhe është e prekshme nga acarimi mund të jetë një barrë për lëkurën. Kur zgjidhni një esencë apo locion bukurie, së pari zgjidhni një produkt që është më pak irritues, aplikojeni atë në lëkurën tuaj dhe kontrolloni ndjesinë ndërsa kërkoni një kozmetikë që i përshtatet lëkurës suaj.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA