Së pari, kur krahason arkëtimin, arkëtimi jo-bankar dhe arkëtimi bankar ndahen në dy. Në rastin e arkëtimit të bazuar në bankë, norma e interesit duket të jetë e ulët dhe mund të thuhet se besueshmëria është e lartë si një kompani. Avantazhi është se ju mund të cache me më shumë qetësi mendore. Tendenca e rreptë është kushtet e shqyrtimit kur aplikoni për arkëtim, dhe disavantazhi është se ajo është jo fleksibile. Në rastin e parave të gatshme të lidhura me bankat, nëse refuzoheni nga provimi, shumica e tyre do të refuzohen pavarësisht se sa goditni bankat e kompanive të tjera. Kompanitë e arkës jo bankare janë më të lehta për t’u përdorur dhe ju mund ta shihni duke e krahasuar me arkëtimin bankar. Duket se kompanitë e financave të konsumatorëve thuhet se janë më të lehta për t’u përdorur sesa kartat e kreditit. Rreziku i pagesës është më i lehtë për t’u përdorur, por shpesh është më i shtrenjtë kur krahason interesin, prandaj është më mirë të konfirmoni paraprakisht. Edhe një sasi e vogël e parave të gatshme nuk zëvendëson borxhin. Thuhet se norma e interesit është aq e lartë sa lehtë mund ta huazoni, dhe mbledhja do të jetë e vështirë. Bestshtë më mirë të mos bëni para në dorë, por mund të jetë e sigurt nëse nuk keni mundësi të merrni hua në një bankë. Normat e interesit duket të jenë relativisht të ulëta midis bankave, veçanërisht ato që janë të përqendruara në internet. Ne ju rekomandojmë që së pari të peshoni paradhëniet në para të bankave që janë kryesisht në internet.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA