A ka ndonjë kufizim dietetik për një dietë që nuk tërhiqet? Nëse vazhdoni të kufizoni dietën tuaj për një kohë, trupi juaj do të përshtatet për të mbijetuar me një sasi të vogël kalorish. Ul metabolizmin bazal dhe zvogëlon konsumin e kalorive në trup. Ju do të humbni peshë në mënyrë të qëndrueshme për një kohë pasi të filloni kufizimet dietike, por kur trupi juaj të mësohet me kufizimet dietike, do të hyni në një periudhë të quajtur periudhë stanjacioni. Edhe nëse jeni në një dietë konvencionale, pesha juaj nuk do të ulet siç pritej, dhe është një periudhë e mundimshme kur lehtë mund të shtoni peshë për ndonjë arsye. Mund të thuhet se është një kohë kur është e lehtë të tërhiqesh. Kufizimet dietike, të tilla si mbajtja e hapave me dietën tuaj të preferuar, gjithashtu rrisin barrën tuaj mendore. Thuhet se mbajtja e dietës gjatë periudhës së ngecjes tenton të zvogëlojë motivimin sepse është stresues dhe nuk humbet peshë siç pritej. Kjo do të shkaktojë fillimin e një kërcimi në shkallë të plotë. Me kufizime konvencionale të dietës, trupi konsumon më pak nga metabolizmi në mënyrë që të mund të përballojë edhe një sasi të vogël kalorish. Nëse ndërpreni dietën dhe ktheheni në një dietë normale, do të keni energji të tepërt. Kaloritë që mund të përdoren në një ditë para kufizimit të dietës nuk mund të përdoren pas kufizimit të dietës dhe të bëhen dhjamë, duke shkaktuar reagim. Kur të tërhiqeni, pesha që keni humbur përkohësisht do të rikthehet. Për të parandaluar reagimin, mos e ulni nivelin tuaj metabolik bazik edhe gjatë kufizimeve dietike. Kur dëshironi të humbni peshë, është e rëndësishme të merrni masa kundër reagimit duke shkuar me stërvitje në vend që të bëni dietë vetëm me kufizime dietike.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA