Shumë njerëz që kanë mbajtur dietë kryesisht me kufizime dietetike thuhet se janë rikthyer sërish. Kjo gjithashtu ka të bëjë me mënyrën se si e keni kufizuar dietën tuaj dhe si jeni kthyer në dietën tuaj origjinale. Fillimisht, mbajtja e dietës është një përpjekje për të zvogëluar peshën në peshë normale me qëllim të përmirësimit të shëndetit. Të jesh i shëndoshë shkaktohet nga zakonet e tua të ngrënies dhe zakonet e përditshme. Kuptimi i mekanizmit të shtimit të peshës është i rëndësishëm për një dietë efikase. Në thelb, nëse më pak energji konsumohet nga ushtrimet sesa energjia e konsumuar nga një dietë normale, energjia e tepërt shndërrohet në yndyrë dhe ruhet në trup. Arsyeja e kufizimeve dietike është zvogëlimi i sasisë së marrjes së kalorive në mënyrë që marrja e kalorive të jetë më e vogël se konsumimi i kalorive dhe promovimi i konsumit të yndyrës trupore. Qasja e dietës me më pak konsum të energjisë nuk është e gabuar. Sidoqoftë, nëse njerëzit vazhdojnë të kenë shtesa të ulëta kalorish, ata do të riformohen në një trup që mund të jetojë me kalori të ulëta për të mbajtur jetën. Humbja e peshës ndalet gjatë një diete sepse trupi juaj mësohet me kufizime dietike. Reagimet ndodhin sepse sasia e ushqimit që hani rikthehet kur trupi juaj përshtatet me kufizimin e kalorive, gjë që rrit kaloritë e tepërta në të njëjtën kohë. Dietimi me kufizime ekstreme të dietës mund ta bëjë më të lehtë kthimin.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA