Kujdesi për lëkurën është i domosdoshëm për lëkurën e bukur. Duket se shumë gra të rritura zakonisht marrin një lloj kujdesi për lëkurën si një masë për të zbukuruar lëkurën e tyre. Në ditët e sotme, duket se nuk është e pazakontë që burrat të kujdesen për lëkurën e tyre për të mbajtur lëkurën e tyre të pastër. Ndryshimet në lëkurë që nuk ishin të dukshme kur ishit të rinj bëhen më të dukshme ndërsa plakeni, dhe njollat ​​dhe mpirja rriten. Shumë njerëz duan lëkurë të butë dhe rinore pa probleme të lëkurës, pavarësisht nga gjinia. Duke u kujdesur për lëkurën tuaj në mënyrë të rregullt, ju mund të minimizoni plakjen e lëkurës. Në vitet e fundit, ka pasur disa efekte të tilla si shkatërrimi i shtresës së ozonit. Disa fëmijë i kushtojnë vëmendje kujdesit të lëkurës, siç është përdorimi i kremit për kremin e diellit. Ekziston një mendim që kujdesi për lëkurën duhet të kujdeset jo vetëm për të rriturit, por edhe për fëmijët. Vera, kur rrezet UV janë të forta, është një kohë kur barra mbi lëkurë është e rëndë. Përveç mbrojtjes nga djegiet nga dielli, kujdesi i duhur për lëkurën mund ta mbajë lëkurën tuaj në gjendje të mirë dhe të krijojë një lëkurë të fortë që ka më pak të ngjarë të rrudhet ose njolloset. Dimri është sezoni kur lëkura thahet lehtë sepse ajri i jashtëm është i thatë. Kur uji humbet nga lëkura, ajo humbet elasticitetin dhe rrit rrudhat dhe njollat. Për të parandaluar tharjen e lëkurës edhe në dimër, është e rëndësishme të hidratoni lëkurën me produkte të kujdesit të lëkurës që përmbajnë përbërës hidratues për të përmirësuar fuqinë hidratuese.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA