Kujdesi UV është i nevojshëm jo vetëm për të rriturit, por edhe për fëmijët. Në mesin e fëmijëve, ekziston një ide në Japoni që është më mirë për shëndetin tuaj të nxiheni në verë. Edhe tani, shumë njerëz e kanë ende atë ide, dhe në Japoni, kujdesi UV për fëmijët shpesh neglizhohet. Sidoqoftë, thuhet se nëse lëkura është e ekspozuar ndaj shumë rrezeve ultravjollcë në fëmijërinë e hershme, është e lehtë të marrësh sëmundje të tilla si kanceri i lëkurës dhe kataraktet pas moshës së rritur. Në Australi dhe Shtetet e Bashkuara, ku shumë njerëz kanë tendencë të vuajnë nga kataraktet dhe kanceri i lëkurës, fëmijët i kanë kushtuar vëmendje mbrojtjes UV që kur ishin të vegjël. Në fakt, kur ju digjeni nga dielli që në moshë të vogël, duhet të bëni kujdesin e duhur UV. Sidomos nëse personi tjetër është fëmijë, i rrituri duhet të jetë i kujdesshëm për të vendosur krem ​​mbrojtës nga dielli, ose të përdorë një kapelë bllokuese UV ose mëngë të gjata. Lëkura e fëmijëve është shumë më delikate se të rriturit. Fëmijët kanë kremëra mbrojtës ndaj diellit që janë të përshtatshme për fëmijë. Nëse është absolutisht e nevojshme, zgjidhni një që është i butë për lëkurën. Kur është e mundur, zgjidhni një krem ​​kundër diellit që është menduar për t’u përdorur nga fëmijët. Kur kujdeseni për rrezet UV, sigurohuni që t’i hiqni ato me sapun kur të ktheheni në shtëpi. Kjo sepse kremi i kremit kundër diellit mbeti i palarë, dhe megjithëse kujdesi UV ishte i mundur, lëkura mund të dëmtohet.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA