Ekzistojnë shumë lloje të suplementeve që përdoren për dhimbjen e shpinës. Shtojcat që përmirësojnë efikasitetin kur doni të ndërtoni muskuj në trupin tuaj dhe shtesat që aktivizojnë metabolizmin në trupin tuaj po tërheqin vëmendjen. Marrja efikase e aminoacideve dhe proteinave nga suplementet mund të përmirësojë efektin e ndërtimit të muskujve të ushtrimeve. Aminoacidet kanë funksionin e forcimit të muskujve dhe përshpejtimin e rikuperimit nga lodhja fizike. Proteina është një lëndë ushqyese që përdoret shpesh në ndërtimin e trupit dhe ka efektin e ndërtimit të muskujve. Vitamina B12 dhe vitaminat B kanë efektin e aktivizimit të metabolizmit, kështu që është për njerëzit që duan të rrisin metabolizmin. Duke përfshirë vitaminat B dhe aminoacidet në të njëjtën kohë, funksionet e të dyve rriten dhe thuhet se ka efektin e lehtësimit të lodhjes dhe ngurtësisë së muskujve në pjesën e poshtme të shpinës. Vitamina B12 jo vetëm që rrit metabolizmin, por gjithashtu ndihmon nervat periferikë në sipërfaqen e trupit dhe në organe të ndryshme në trup. Nëse keni dhimbje shpine edhe kur jeni në shtrat ose në një duvet, merrni vitaminën B12 për të lehtësuar dhimbjen. Vitamina mund të absorbohet nga trupi vetëm në një sasi të caktuar në të njëjtën kohë. Prandaj, kur merrni vitamina në trup, thuhet se është e efektshme t’i merrni ato në doza të shumëfishta të ndara. Ka shtesa të ndryshme që janë efektive për dhimbjen e shpinës, por shkalla e efektivitetit ndryshon nga personi në person. Ju mund të gjeni se cilat shtesa janë efektive duke kontrolluar para se të blini.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA