Ka shumë mënyra për të mbajtur dietë, por jo vetëm që hani më pak, por gjithashtu dëshironi të humbni peshë. Disa dieta hanë më pak, por ato vetëm ulin marrjen e kalorive. Mekanizmi për të humbur peshë është shumë i thjeshtë. Nëse përdorni më shumë kalori për ushtrime dhe aktivitete sesa merrni me vaktet, yndyra e trupit do të digjet. Shtë e mundur të keni një dietë efikase duke balancuar sasinë e kalorive të djegura dhe sasinë e kalorive të marra. Shtë e vështirë të humbasësh peshë në një dietë që nuk bën asnjë gjimnastikë dhe thjesht kufizon dietën tënde. Vepron vetëm në njërën nga energjitë që hyn dhe del nga trupi. Duhet të keni kujdes sepse mënyra se si humbni peshë për shkak të kufizimeve në dietë gradualisht do të ngadalësohet dhe mund të keni më shumë gjasa të tërhiqeni. Në mënyrë që të rrisim konsumin e kalorive, le të hamë jo vetëm më pak, por edhe të kemi zakon të humbasim peshë. Nëse mund të ndërtoni muskuj përmes ushtrimeve, metabolizmi juaj bazë do të rritet dhe do të përdorni më shumë energji në ditë. Possibleshtë e mundur të humbni peshë në mënyrë efikase. Metabolizmi bazik është kaloritë që përdorni edhe nëse nuk bëni asgjë. Shkalla mesatare e metabolizmit bazë është 60% e kalorive të përdorura në ditë. Duke fituar muskuj përmes gjimnastikës dhe stërvitjes së muskujve dhe duke u bërë një trup me një metabolizëm të lartë bazal, është e mundur të bëheni një kushtetutë që është e lehtë për të humbur peshë. Përfshirja e gjimnastikës dhe stërvitjes në dietën tuaj do të rrisë shanset tuaj për të humbur peshë.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA