Unë shoh njerëz në dietë ose duke kufizuar dietën e tyre sepse ata janë të shqetësuar për kolesterolin. Çfarë lloj objekti është kolesteroli dhe çfarë lloj efekti ka në trup? Shtë një nivel kolesteroli që shpesh theksohet në testet e gjakut të ekzaminimeve shëndetësore. Kolesteroli është një lloj lipidi që është i pranishëm në ushqimet. Quhet gjithashtu një përbërës ushqyes që luan një rol të rëndësishëm në të jetuar. Termi kolesterol i keq është i njohur mirë, por kam përshtypjen se kolesteroli ka një efekt negativ në trup. Fillimisht, ai ka një rol të rëndësishëm në krijimin e membranave qelizore dhe ruhet në organe të rëndësishme të trupit. Importantshtë e rëndësishme të përfshini me zell kolesterolin nga përbërësit e përditshëm. Kolesteroli klasifikohet si një lipid, kështu që mbidozimi ka një efekt negativ në trup. Shumë kolesterol në dietë duket se është i prirur për hiperlipidemi. Disa njerëz duhet të jenë të kujdesshëm sepse gjithashtu mund të shkaktojë bllokimin e enëve të gjakut. Kolesteroli është i bollshëm në ushqime që përmbajnë shumë yndyrna dhe vajra, vezë peshku, vezë etj., Dhe mbidozimi mund të shkaktojë mbidozë. Kolesteroli i mirë dhe kolesteroli i keq janë në konflikt në trup, por thuhet se marrja aktive në dietë është efektive.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA