Arsyeja pse trupi ka nevojë të marrë acid folik si shtesë është se përbërësi i quajtur acid folik është i brishtë për shkak të dritës, ujit, nxehtësisë, etj. Edhe nëse një perime përmban acid folik, 90% e acidit folik total humbet duke prerë perimin dhe duke e ekspozuar atë në ujë për një kohë. Thuhet se sasia e acidit folik që zorrët mund të thithin është vetëm 50% e asaj që vendosni në gojën tuaj. Meqenëse suplementi merret drejtpërdrejt, nuk ka pse shqetësohet që acidi folik të reduktohet gjatë gatimit. Përveç kësaj, thuhet se ka efikasitet të lartë të thithjes, sepse absorbohet lehtësisht nga zorrët dhe është në grimca të vogla. Plotësimi me acid folik me suplemente mund të shmangë në mënyrë filantropike simptomat e mungesës së acidit folik. Nga ana tjetër, duhet të keni kujdes që të mos mbidozoni. Acidi folik i tretshëm në ujë thuhet se është i sigurt sepse tretet në urinë dhe del jashtë trupit edhe nëse pini shumë. Duket se deri më tani nuk janë vërejtur simptoma të veçanta të mbidozës. Kjo nuk do të thotë që ju nuk duhet t’i kushtoni vëmendje aspak. Marrja e tepërt e acidit folik mund të vonojë zbulimin e mungesës së vitaminës B12 dhe mund të çojë në thithjen e dobët të zinkut. Kini kujdes kur merrni suplemente të acidit folik, pasi ato mund të sjellin pasoja dytësore.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA