Shtë e rëndësishme të mos neglizhoni masat e djegies nga dielli për të parandaluar djegien nga dielli. Duke marrë masat e duhura, duket se problemet e lëkurës mund të parandalohen edhe nëse digjeni nga dielli. Kur lëkura merr rrezet ultraviolet, gjenerohet shumë prej saj, e cila quhet oksigjen aktiv, i cili oksidon trupin. Oksidimi i trupit bën që trupi të plaket në të njëjtën mënyrë që oksidohet dhe ndryshket hekuri dhe substancat e tjera. Thuhet se vitaminat janë efektive në shtypjen e oksigjenit aktiv. Marrja aktive e vitaminave rekomandohet për mbrojtjen nga djegiet nga dielli. Shtë e rëndësishme të hani ushqime të pasura me vitamina për të bllokuar mirë rrezet e diellit, por nuk është e pamundur të merren masa kundër djegies nga dielli nga brenda trupit. Mund të thuhet se vitaminat C, E, B2 dhe karotina janë lëndë ushqyese efektive për parandalimin e djegies nga dielli midis vitaminave. Sigurisht, suplementet mund të përdoren, por thuhet se këto vitamina janë veçanërisht të bollshme në perimet e stinës. Hani perime dhe fruta që përmbajnë vitamina që ndihmojnë në parandalimin e djegies nga dielli, qoftë edhe një herë në ditë. Kur bëhet fjalë për mbrojtjen nga djegia nga dielli, është e lehtë të përqendrohesh në përdorimin e kremit të bukurisë ose fshehjen e lëkurës me kapelë. Dietshtë e mundur të përfshini masat e djegies nga dielli në dietën tuaj ditore, prandaj rekomandohet që ta provoni pak nga pak.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA