Unë mendoj se ka shumë njerëz që mendojnë për kremin kundër kremit kur bëhet fjalë për mbrojtjen nga dielli. Kur përdorni krem ​​si masë kremi kundër diellit, kini kujdes për indekset e quajtura SPF dhe PA. SPF është një indeks që bllokon rrezet UV me gjatësi vale mesatare. PA është një indeks që bllokon rrezet ultraviolet me të njëjtën gjatësi vale të gjatë. Ekzistojnë tre gjatësi, të shkurtra, të mesme dhe të gjata, të cilat janë gjatësia e valëve të rrezeve ultraviolet. Thuhet se dy lloje rrezesh ultraviolet, të mesëm dhe të gjatë, ndikojnë tek ne. Kur blini krem ​​mbrojtës, kontrolloni SPF dhe PA para se të blini. Edhe pse kremi kundër diellit është i fortë kundër djersës, nuk zgjat gjithë ditën, prandaj thjesht vendosja e tij kur dilni në mëngjes nuk është efektive. Edhe nëse bëni një jetë normale që nuk futet në ujë, siç është deti, rekomandohet që ta aplikoni përsëri një ose dy herë. Përveç aplikimit të kremit kundër diellit, mund të përdorni edhe sende të vogla si cadra, kapele dhe syze dielli për të parandaluar djegien nga dielli. Nëse zgjidhni një lloj me cepa të gjera, ai gjithashtu do të bllokojë rrezet UV, dhe një nga masat e rëndësishme për mbrojtjen nga dielli që mbron lëkurën e kokës dhe flokët tuaj është kapela. Sigurohuni që të zgjidhni syzet e diellit që kanë një funksion të prerjes UV. Zakonisht nuk na intereson që sytë tanë të preken edhe nga rrezet UV. Mund të thuhet se rrezet ultraviolet nuk janë kurrë të mira për sytë. Kur zgjidhni syze dielli, sigurohuni që të kontrolloni nëse ato kanë një funksion mbrojtës UV dhe të merrni masat e duhura kundër djegieve nga dielli.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA