Nëse nuk merrni masat e duhura kundër djegieve nga dielli, kjo do të shkaktojë njolla dhe rrudha, kështu që duhet të keni kujdes gjatë këtij sezoni kur dielli po bëhet më i fortë. Çfarë lloj masash mund të merren për të parandaluar djegien nga dielli? Para se të flasim për mbrojtjen nga djegiet nga dielli në detaje, unë do të doja të shpjegoja pse ndodh djegia nga dielli. Unë mendoj se shumë njerëz mendojnë se digjen nga dielli sepse janë ekspozuar ndaj shumë rrezeve të diellit. Fakti është që djegiet nga dielli dhe rrezet e diellit nuk kanë asnjë lidhje me njëri-tjetrin. Dihet mirë se rrezitja mund të bëhet duke bërë ski ose dëborë, madje edhe në dimër ose ditë me re kur rrezet e diellit janë të dobëta. Edhe në ditët me re kur rrezet e diellit janë të dobëta, ju mund të merrni një djegie nga dielli, sepse shkaku i djegies nga dielli janë rrezet ultraviolet. Nëse jeni të ekspozuar ndaj shumë rrezeve ultraviolet, do të digjeni nga rrezet e diellit, por rrezet ultraviolet janë një lloj i rrezeve të diellit dhe thuhet se ato po shkëlqejnë jo vetëm në ditë me diell, por edhe në ditë me re. Djegia nga dielli nuk është e mirë për lëkurën tuaj, pasi djegia e tepërt e diellit mund ta bëjë më të lehtë tharjen. Përshpejton plakjen e lëkurës dhe ka më shumë të ngjarë të rezultojë në njolla të moshës dhe rrudha. Djegia nga dielli mund të shkaktojë probleme serioze të tilla si kanceri i lëkurës, kështu që djegia nga dielli është diçka që dëshironi të shmangni për lëkurën tuaj. Kur sezoni është afër verës, ka shumë fjalë për mbrojtjen nga djegia nga dielli. Ne ju rekomandojmë që gjithmonë të merrni masa kundër djegies nga dielli gjatë gjithë vitit, për të mos përmendur sezonin e nxehtë.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA