Metabolizmi bazik është i përfshirë në mekanizmin e rikthimit. Në vend që të bëni dietë të verbër, është e nevojshme të përfshini ushtrime që janë të vetëdijshëm për metabolizmin bazal. Ju duhet të kuptoni mekanizmin e rimëkëmbjes dhe të praktikoni dietën në mënyrë që të mund të mbani peshën tuaj pa u rimarrur. Në mënyrë që të keni sukses në dietë pa reagime sa më shumë që të jetë e mundur, është e rëndësishme të përmirësoni metabolizmin bazal dhe të mbani në mend një dietë të ekuilibruar nga ana ushqimore. Përmirësimi i metabolizmit bazal jo vetëm që konsumon më shumë energji me pak ushtrime. Isshtë efektiv për dietë sepse harxhon më shumë energji gjatë kohës që fle. Meqenëse energjia nuk ruhet në trup papritmas, nuk ka gjasa që të shtoni peshë nëse metabolizmi juaj bazik rritet, edhe nëse përpiqeni të tërhiqeni me instinktin mbrojtës të trupit tuaj. Nëse zgjidhni një dietë me kufizime ekstreme të kalorive sepse dëshironi të humbni peshë, do të shkurtoni gjithashtu proteinat dhe mineralet që i duhen trupit tuaj. Proteinat dhe mineralet janë lëndë ushqyese të rëndësishme që përfshihen thellësisht në metabolizmin bazal. Nëse marrja nuk bëhet nga një dietë e paekuilibruar, mund të shkaktojë rikthim. Përfshirja e ushtrimeve të lehta një ose dy herë në javë për të fituar masë muskulore është çelësi për një dietë të suksesshme pa u rikthyer në këmbë. Disa njerëz që kanë sukses në dietë mund të kenë bërë dietë vetëm me kufizime dietike. Lessshtë më pak e mundshme që të riktheheni dhe të shtoni peshë nëse praktikoni një dietë që përfshin ushtrime të moderuara sesa një dietë që kufizon vetëm dietën tuaj. Duke marrë parasysh një mekanizëm të tillë rikthimi, një metodë diete që përfshin stërvitjen, si dhe dietën mund të jetë më afër suksesit.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA