Midis organeve të brendshme, mëlçia është e vendosur në pjesën e sipërme të djathtë të barkut. Ka të paktën 500 funksione dhe thuhet se është organi më i madh midis shumë organeve të brendshme. Mëlçia, e cila detoksifikon dhe prodhon energji, punon çdo ditë pa pushim. Edhe nëse mëlçia ka probleme, ajo është pothuajse e pavetëdijshme në fazën e simptomave fillestare, dhe quhet gjithashtu një organ i heshtur. Personat që i vënë barrë mëlçisë janë ata që kanë një dietë të paekuilibruar, ata që nuk kanë ushtrime fizike dhe ata që kanë zakon të pinë alkool çdo ditë. Shtë e nevojshme ta mbani atë në mënyrë të vendosur me suplemente etj. Sepse është tepër vonë për problemet e mëlçisë pasi të shfaqen simptomat. Shafran i Indisë, gjemba e qumështit, ekstrakti i vajit të mëlçisë së merlucit, lecitina, etj renditen si përbërës ushqyes që thuhet se mbrojnë mëlçinë. Sesamina që përmbahet në susam është gjithashtu një përbërës ushqyes që thuhet se ka një efekt në mëlçi, kështu që është gjithashtu një produkt popullor si shtesë. Thuhet se shafran i Indisë është i mirë për parandalimin, dhe gjemba e qumështit është e mirë për njerëzit që tashmë kanë dëmtime të mëlçisë. Jini të vetëdijshëm se nëse nuk e merrni mirë, suplementet mund të kenë efektet e kundërta negative. Ushqyesit dhe aditivët e panevojshëm që janë mbidozuar prishen nga mëlçia dhe excretohen nga trupi. Nëse merrni suplement të gabuar, mëlçia juaj do të duhet të bëjë më shumë punë, gjë që do t’ju sjellë një barrë shtesë. Kur përdorni disa lloje të shtesave, është e rëndësishme të kontrolloni përbërësit për të parë nëse ka një mbidozë për shkak të dublikimit të përbërësve që ngarkojnë mëlçinë.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA