Rrezet ultraviolet arrijnë gjithmonë në lëkurë gjatë gjithë vitit. Duket se ka shumë njerëz që duan të mbrojnë lëkurën e tyre nga rrezet UV duke marrë masat e duhura kundër rrezeve UV. Duhet të keni kujdes edhe nëse thjesht punoni në ballkon. Gjithashtu, edhe nëse jeni në ambiente të mbyllura, duhet të mbroheni nga rrezet UV pranë dritareve. Nëse dëshironi të merrni mbrojtje të mjaftueshme, ne rekomandojmë produkte kozmetikë që përdorin përbërës të mbrojtjes UV. Nëse është e mundur, shumë njerëz duan të përdorin kozmetikë më rrallë dhe të pushojnë lëkurën e tyre. Nëse bie shi, rrezet UV do të zbuten, kështu që nuk keni pse të merrni aq shumë masa kundër rrezeve UV. Sidoqoftë, në ditët me re, rrezet UV janë papritur të forta, kështu që do të duhet të merrni masat e duhura kundër rrezeve UV kur dilni jashtë. Pavarësisht nga stina, kur dilni në një ditë me diell, mund të jetë më pak e dëmshme për lëkurën tuaj nëse mbroheni nga rrezet UV sa më shumë që të jetë e mundur. Shtëpitë me fëmijë të vegjël priren të mendojnë se kozmetika mbrojtëse UV është e dëmshme për lëkurën e tyre. Ju mund të merrni masa kundër rrezeve UV duke përdorur produkte të mbrojtjes nga rrezatimi ultraviolet, të tilla si një çadër dielli që ka një efekt të prerë JV dhe një maskë me një buzë të gjerë që bllokon rrezet e diellit. Kohët e fundit, filma të veçantë që mund të parandalojnë rrezet ultraviolet janë gjithashtu në shitje. Duke përdorur produkte të tillë mbrojtës UV për xhamin e dritares, është e mundur të parandaloni hyrjen e rrezeve UV në dhomë. Rritja e njollave dhe rrudhave me plakjen lidhet gjithashtu me rrezet ultraviolet që ishin të ekspozuara kur ishit i ri. Sidoqoftë, djegia e moderuar e diellit është gjithashtu efektive për përmirësimin e shëndetit. Rrezet ultraviolet mund të shkaktojnë telashe të ndryshme nëse ato merren shumë në lëkurë, por mos e teproni.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA