Shumica e grave do të dëshirojnë pak a shumë të humbin peshë të paktën një herë. Shumë njerëz thonë se edhe nëse fillojnë një dietë në 3 ditë ose një javë, ata e kanë përfunduar atë, dhe edhe nëse duan të humbin peshë, duket se është mjaft e vështirë. Arsyeja e shumë dështimeve është se ata humbin dëshirën e tyre për të ngrënë. Çuditërisht, shpesh ndodh që pesha juaj të mos mbingarkohet nga stresi i braktisjes së një vakti ose detyrimi për të duruar ushqime të butë, me kalori të ulët, por pa humbur peshë. Edhe njerëzit që nuk kanë nevojë për një dietë duket se duan të humbin peshë. Përkundrazi, duket se disa njerëz nuk mendojnë se dieta është e domosdoshme, edhe nëse përpiqen të mbajnë dietë seriozisht. Çuditërisht, ka shumë njerëz që në mënyrë të paqartë duan të humbin peshë, por nuk kanë arritur pikën ku ata në të vërtetë bëjnë një dietë. Nëse dëshironi të humbni peshë, së pari kontrolloni nëse në të vërtetë keni nevojë për një dietë duke përdorur vlerën e BMI. BMI është një indeks i masës trupore që mund të llogaritet nga lartësia dhe pesha, dhe përfaqëson shkallën e mbipeshes. Një vlerë e BMI prej 25 ose më shumë përcaktohet si mbipesha, dhe kur vlera është 22, thuhet se nuk ka shumë të ngjarë të sëmureni. A është vërtet e nevojshme të bëni një dietë? Gratë zakonisht kanë tendencë të mendojnë se janë të majme, dhe shumë njerëz gjithmonë duan të humbin peshë. Shumë gra nuk kanë nevojë për një dietë, kështu që nëse doni të humbni peshë, kontrolloni BMI-në tuaj.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA