Pasja e kualifikimeve që ju ndihmojnë të ndryshoni vendin e punës e bën më të lehtë për gratë që të ndryshojnë vendin e punës. Edhe në situatën e pasigurt ekonomike të sotme, është një kualifikim që ju jep një avantazh në gjueti për punë. Pasja e një kualifikimi kombëtar do t’ju japë një avantazh në ndryshimin e vendeve të punës. Mund të thuhet se mundësitë mund të zgjerohen. Kualifikimet ju japin një larmi përfitimesh dhe mund t’ju japin trajtim preferencial për sa i përket të ardhurave. Disa gra mund të mos jenë në gjendje të gjejnë një punë të re pas pensionit. Ju mund të rrisni shanset tuaja për të gjetur një punë duke punuar shumë për të marrë kualifikime gjatë ndërrimit të punës. Duke u kualifikuar si farmaciste, punëtore e kujdesit për fëmijë ose infermiere, gratë mund të përfitojnë nga ndryshimi i punës. Para se të bëheni anëtar i shoqërisë, është një ide e mirë të merrni në konsideratë marrjen e një kualifikimi kur vendosni për një rrugë karriere. Për shembull, një farmaciste duhet të diplomohet në Fakultetin e Farmacisë, por ka shumë gra që punojnë me kualifikimet e tyre. Sidomos kohët e fundit, unë shpesh punoj si punëtor me kohë të pjesshme në një dyqan droge, dhe paga për orë është e lartë, prandaj rekomandohet si një vend për të ripunësuar ose ndryshuar punë pas lindjes. Nëse keni një kualifikim që përdor përvojën tuaj të punës, vlera e shtuar e forcës tuaj të punës së menjëhershme do të rritet, gjë që është shumë e dobishme kur ndërroni vendin e punës. Nëse jeni një grua që keni klasën e parë të Llogarimbajtjes Nissho dhe keni përvojë kontabël, ju mund të rrisni mundësinë e ndërrimit të vendeve të punës në një kompani që po kërkon dikë që mund të punojë në kontabilitet.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA