Në lidhje me ndryshimin e vendeve të punës për gratë. Thuhet se është mjaft e vështirë për të gjetur një punë të dëshiruar në vitet e fundit, veçanërisht për të sapodiplomuarit. Krahasuar me burrat, duket se gratë janë më të vështira për të gjetur një vend për të ndryshuar vendin e punës. Gratë mund të mos jenë në gjendje të vazhdojnë të punojnë për një larmi arsyesh, përfshirë martesën, lindjen e fëmijëve, kujdesin për fëmijët dhe kujdesin afatgjatë. Edhe nëse lindja dhe kujdesi për fëmijët janë vendosur dhe ju jeni gati të ktheheni në punë, mund të mos ketë vend për të ndryshuar vendin e punës. Në veçanti, ndryshimi i vendeve të punës për gratë e moshës mesatare është një realitet i vështirë. Sidoqoftë, nëse keni punuar me kualifikimet dhe aftësitë tuaja që kur keni qenë i ri, do të jeni në gjendje të gjeni një punë të re edhe në një moshë të caktuar. Në mënyrë të ngjashme, disa gra përdorin përvojën e tyre të punës si një armë për të rritur hapin. Arsyeja pse doni të ndryshoni punë varet nga kushtet e secilit person. Nëse dëshironi të lini punën tuaj të tanishme dhe të kërkoni punën tuaj të ardhshme, është e rëndësishme të merrni parasysh me kujdes atë që dëshironi për punën tuaj të ardhshme. Nëse nuk e duroni dot faktin që vendi juaj i tanishëm i punës ka qëndrime të ndryshme në varësi të gjinisë, vendi tjetër i punës nuk duhet të ketë probleme të tilla. Importantshtë e rëndësishme të theksohet se ndryshimi i vendeve të punës për gratë ndryshon shumë në varësi të moshës dhe mjedisit të tyre të jetesës sesa për burrat. Edhe nëse ata duan të ndryshojnë punë, duket se gratë mund të mos njihen si të gatshme për punë nga kompania në varësi të moshës, mjedisit familjar, numrit të fëmijëve dhe moshës.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA