Numri i njerëzve që përdorin suplemente po rritet në Japoni, por duket se shumë njerëz ende ngatërrojnë suplemente me ilaçe. Disa njerëz të moshuar preferojnë të mos marrin suplemente sepse i konsiderojnë të ngjashme me ilaçet. Duket se disa njerëz janë akoma të kujdesshëm ndaj shtesave që janë shfaqur në vitet e fundit. Edhe pse shumë njerëz janë të kujdesshëm ndaj shtesave, ka edhe shtesa të njohura që janë unike për këtë brez. Shtesat që përmbajnë kondroitin dhe glukozaminë janë shtesa për përbërësit që thuhet se janë të mira për nyjet. Edhe nëse nuk ka problem kur jeni i ri, gjendja juaj fizike gradualisht do të bëhet e dukshme kur plakeni. Ndërsa nyjet plaken, kërci zvogëlohet dhe mund të jetë i dhimbshëm. Shtesat e glukozaminës dhe kondroitinit, të cilat pritet të përmirësojnë dhimbjen e gjurit, mund të thuhet se janë shtesa për të moshuarit. Ka gjithnjë e më shumë mundësi që suplementet të shfaqen në reklama televizive dhe shfaqje. Mjeku juaj mund t’ju ​​rekomandojë që të merrni kondroitin ose glukozaminë si shtesë. Për shkak të lehtësisë së pirjes, shtesat janë duke u bërë më të popullarizuara në mesin e të moshuarve. Koenzima Q10, e cila është efektive për anti-plakjen, duket se është e popullarizuar në mesin e njerëzve që shqetësohen nga ndryshimet në lëkurën e tyre për shkak të plakjes. Shtesat që kryesisht përbëhen nga ushqime të njohura si hudhra dhe uthulla e zezë janë gjithashtu të njohura. Edhe njerëzit që hezitojnë të marrin suplemente mund të përdorin suplemente të bëra nga përbërës të njohur si hudhra dhe uthulla e zezë me qetësi.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA