Cilat shtesa përmbajnë përbërës që janë efektivë kundër dhimbjeve të kyçeve? Shtojca e kolagjenit e tipit II duket se është e popullarizuar këto ditë. Kërci mbulon nyjet, dhe kolagjeni përbën gjysmën e tij. Vetë kërci rilind çdo ditë. Ndërsa plakeni, shpejtësia e rigjenerimit të kolagjenit ngadalësohet, duke e bërë kërcin më të prirur për t’u veshur. Shkaku i dhimbjes së kyçeve është se kur kërci zvogëlohet, ai humbet elasticitetin e tij, duke e bërë më të lehtë përplasjen e nyjeve me njëri-tjetrin. Ekzistojnë lloje të shumta të kolagjenit dhe më shumë se 30 lloje janë zbuluar tashmë deri më tani. Kolagjeni mund të klasifikohet në lloje fibroze dhe jo fijore. Kolagjeni tip II thuhet se klasifikohet si një lloj fijor që përmbahet në kërcin e kyçeve. Ka arsye për të marrë kolagjenin si një shtesë për të parandaluar ose përmirësuar dhimbjen e kyçeve. Kolagjeni është i bollshëm në krahët e pulës, lëkurën e pulës, tendinën e viçit dhe peshqit me lëkurë, por vështirësia është të vazhdoni ta hani çdo ditë. Duke ngrënë vetëm tendinë viçi në baza ditore, rrezikoni të konsumoni shumë kalori. Importantshtë e rëndësishme të merrni kolagjen nga dieta, por duke përdorur mirë shtesat dhe duke marrë kolagjen në mënyrë efikase, mund të jetë e dobishme për lehtësimin e dhimbjeve të kyçeve. Ndër shtesat, ato që përmbajnë kolagjen janë të njohura jo vetëm për dhimbjet e kyçeve, por edhe për anti-plakjen. Kolagjeni thuhet gjithashtu se ka efektin e mbajtjes së lëkurës rinore dhe ndalimin e efekteve të plakjes në trup.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA