Nëse vërtet dëshironi të humbni peshë, keni nevojë për disa njohuri të të ushqyerit. Duket se ka mjaft njerëz që duan të humbin peshë në një dietë që ha në mënyrë të paplanifikuar vetëm ushqime me kalori të ulëta si konjac, hixhiqe, perime dhe alga deti. Dietimi me kufizime të paarsyeshme dietike bën që të humbni peshë përkohësisht në ditët e para. Pas kësaj, gjendja ku trupi nuk furnizohet me ushqimin e nevojshëm njihet si emergjencë. Duke u përpjekur të ruani lëndët ushqyese që keni gëlltitur në trupin tuaj sa më shumë që të jetë e mundur, kushtetuta juaj do të bëhet lehtësisht e majme dhe do të ndryshojë. Pavarësisht se sa dëshironi të humbni peshë, duhet të shmangni kufizimet ekstreme të dietës dhe metodat e dietës, të tilla si ngrënia e ushqimeve vetëm me kalori të ulët. Nëse dëshironi të humbni peshë në një mënyrë të shëndetshme, duhet të hani edhe vitamina dhe proteina të mira që ju nevojiten për dietën tuaj. Ashtë një ide e mirë të përdorni një metodë diete që përfshin ushtrime të moderuara, kështu që rekomandohen ushtrime të lehta dhe ecje. Midis ushqyesve, proteina është shumë e rëndësishme për ndërtimin e muskujve. Metabolizmi bazal rritet kur muskujt bashkohen me trupin, duke e bërë më të lehtë për ju të humbni peshë. Muskujt nuk grumbullohen pasi ushtrojnë vetëm për rreth një javë. Nëse vazhdoni për 1 muaj ose 2 muaj, duket se masa juaj muskulore do të rritet gradualisht edhe nëse është rreth 10 minuta në ditë. Necessaryshtë e nevojshme që njerëzit që duan të humbin peshë të kenë zakonin të vazhdojnë të ushtrojnë edhe pak.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA