Në disa raste, identiteti i vërtetë i njollave dhe mpirjes duket se janë njollat ​​e pigmentit senil. Njerëzit në të tridhjetat e tyre dhe njerëzit e hershëm kanë njolla dhe shurdhim që mund të ndodhin në të njëzetat e tyre të fundit, dhe megjithëse quhet senile, ajo gjithashtu gjendet tek të rinjtë. Thuhet se 60% e njerëzve në të 40-at e kanë atë, dhe të mëdhenjtë mund të arrijnë disa centimetra. Shkaku i njollave të pigmentit senil është efekti i rrezeve ultraviolet për shkak të akumulimit afatgjatë. Pra, për të thënë, efektet e rrezeve ultraviolet nga 5 deri në 20 vjet më parë dobësojnë bërthamën e qelizave dhe është normale të mbiprodhohet pigmenti i melaninës. Mosha nuk është shkaku i drejtpërdrejtë. Thuhet se mund të bëhet nga njerëz që kanë qenë duke bërë punë të përditshme dhe sporte nën rrezet e forta UV nga një moshë e re, dhe njerëzit që kanë lëkurë të ndritshme dhe janë fillimisht të prekshëm nga rrezet UV. Thuhet se njollat ​​dhe mpirja mund të formohen jo vetëm në fytyrë, por edhe në pjesën e pasme të duarve dhe shpatullave, ku ka shumë mundësi për tu ekspozuar ndaj rrezeve ultraviolet. Nëse njollat ​​dhe mpirja rriten në fytyrë dhe trup, do të duket e vjetër dhe do të jetë larg moshës aktuale, prandaj rekomandohet të merren disa masa. Megjithëse është e mundur të parandaloni ekspozimin ndaj rrezeve ultraviolet sa më shumë që të jetë e mundur, është e vështirë të hiqni plotësisht njollat ​​e pigmentit senile dikur të errësuara. Në dermatologji dhe kirurgji kozmetike, peeling kimik dhe rrezatimi lazer janë të mundshme, por në varësi të llojit të lëkurës, shenjat mund të mbeten, prandaj rekomandohet të merrni këshillim paraprakisht. Theshtë zbardhja e së ardhmes që e mban gjendjen pa njolla dhe shurdhim duke mbajtur në mendje çdo ditë.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA