Kur bëni një dietë, historitë e njerëzve të suksesshëm janë të dobishme. Mbipesha mund të duhet të përmirësohet në mënyrë që të ketë një trup të shëndetshëm që është më pak i ndjeshëm ndaj sëmundjeve, por shumica mendojnë se është më mirë të mos bëni dietë të panevojshme. Kontrolloni formën e trupit tuaj para se të bëni dietë. Sigurohuni që e dini paraprakisht nëse vërtet keni nevojë të bëni një dietë dhe sa duhet të bëni një dietë. Kjo është mënyra për t’u bërë një dieter i suksesshëm. Sipas mendimeve në lidhje me dietën nga pikëpamja mjekësore dhe historive të dietistëve të suksesshëm, dieta duhet të gjykohet jo nga pesha, por nga dhjami i trupit. Në fakt, dietistët e suksesshëm nuk duket se janë bllokuar nga pesha. Në shumë raste, mbipesha parandalohet duke bërë dietë për të ulur përqindjen e yndyrës trupore. Si rezultat i ngrënies më pak për një dietë, disa njerëz humbin peshë gjithnjë e më shumë posa të bien në peshë. Sidoqoftë, zvogëlon dhjamin e papërdorur, thjesht mund të zëvendësojë yndyrën më të lehtë dhe e bën më të lehtë kthimin. Shumë njerëz që janë bërë dietarë të suksesshëm po bëjnë ushtrime të moderuara. Ushtrimet e tepërta mund të kenë një efekt negativ në zemrën tuaj. Shtë e nevojshme të hartoni një plan diete që ju përshtatet dhe të vazhdoni dietën tuaj për një periudhë të gjatë kohore në mënyrë që të bëheni një dieter i suksesshëm.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA