A po paguani më shumë për arkëtimin? Shumë njerëz kanë përdorur caching për shumë vite ose e kanë memorizuar më parë. Në vitet e fundit, pagesa e tepërt e parave të gatshme duket se po tërheq vëmendjen e madhe. Norma maksimale e interesit që mund të arkëtohet është trajtuar më parë si një zonë gri nga Ligji për Kufizimin e Normës së Interesit dhe Ligji i Investimeve, por së fundmi është rishikuar. Tani mund të kërkoni mbipagimin dhe ta merrni përsëri. Disa fëmijë që përdorin arkëtimin nga kompanitë e financave të konsumatorit ose përdorin funksionin e arkëtimit të kartave të kreditit thuhet se janë mbi-paguar në varësi të normës së interesit të kredisë. Çfarë duhet të bëj për të njohur mundësinë e mbipagimit? Ju mund të përcaktoni nëse jeni duke paguar më shumë për para të gatshme duke parë nëse keni paguar më shumë se 20% në vit. Nëse llogaritja e interesit tuaj është më e lartë se 20% në vit, duhet të zbuloni nëse ripagimi juaj është i paguar shumë. Sa më e gjatë të ishte afati i ripagimit, aq më e vështirë ishte të shlyente principalin, dhe si rezultat, interesi mund të ishte kthyer shumë. Nëse mund të kontaktoni kompaninë e arkëtimit që keni përdorur në atë kohë dhe t’i lini që t’ju dërgojnë një deklaratë ripagimi, do të dini nëse është e paguar më shumë. Duke kontrolluar historikun e pagesave të arkëtimit dhe duke kontrolluar se sa është llogaritur norma vjetore e interesit, ju mund të shihni nëse është një mbipagim.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA