Veryshtë shumë e rëndësishme të rimendoni pse keni vendosur të ndryshoni punë përpara se të bëni rezymenë tuaj. Cilat janë përvojat dhe aftësitë tuaja të së kaluarës, dhe çfarë ju bëri të doni të ndryshoni punë? Çfarë lloj pune doni të bëni dhe çfarë lloj personi doni të jeni në kompaninë që do të ndryshoni punë? Për të pasur një motiv aspirues bindës ose vetë-promovim, gjëja e parë që duhet të bëni është të përmbledhni qartë mendimet tuaja. Gjithashtu, nëse po mendoni se çfarë të bëni pasi të ndryshoni vendin e punës, nuk ka gjasa të keni probleme në përpilimin e rezyme tuaj. Shumica e njerëzve pyesin nëse kjo është ajo për të cilën duhet të keni kujdes kur shkruani rezyme tuaj. Shtë e rëndësishme të kryeni një vetë-analizë të plotë dhe të renditni synimet tuaja për ndryshimin e vendeve të punës dhe arsyet e dëshirës tuaj. Ju nuk duhet të shqetësoheni për përgjigjet që merrni gjatë intervistës, si dhe për rinisjen tuaj. Në vend që të pendohesh pasi u bashkua me një kompani të re, është më bindëse të ndryshosh punë nëse shqetësohesh shumë tani. Shtë e rëndësishme për ju të kuptoni veten në mënyrë që të bëni një deklaratë bindëse në intervistë. Mos mendoni se shkrimi i një rezyme është një sherr, por përpiquni të forconi metodën tuaj të vetë-promovimit duke krijuar një rezyme. Krijoni me kujdes rezymenë tuaj si hapin e parë në ndryshimin e karrierës tuaj.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA