Thuhet se parandalimi i rrezeve UV ndihmon gjithashtu në parandalimin e njollave dhe rrudhave në planin afatgjatë. Lëkura e nxirë duket e shëndetshme, por tani është më shumë problem që rrezet UV nga djegia nga dielli dëmtojnë lëkurën. Kohët e fundit, duket se numri i të rinjve që duan të shmangin rrezet UV në lëkurën e tyre po rritet. Kur jeni i ri, qelizat e reja krijohen gjithnjë e më shumë, kështu që edhe nëse lëkura juaj digjet nga rrezet UV, nuk do të rrisë njollat ​​ose rrudhat. Sidoqoftë, efekti i rrezeve ultraviolet mund të shfaqet në pjesën e prapme të lëkurës, gjë që nuk vërehet nga jashtë. Kjo është arsyeja pse njollat ​​bien në sy ndërsa plakeni. Në vitet e fundit, për shkak të shkatërrimit të shtresës së ozonit, është bërë problem që rrezet ultraviolet të bien drejtpërdrejt në tokë. Thuhet gjithashtu se një nga shkaqet e kancerit të lëkurës është djegia e fortë nga dielli. Në Shtetet e Bashkuara dhe Australi, është bërë e zakonshme të merren masa të mjaftueshme kundër rrezeve ultraviolet që nga mosha e hershme. Kjo pasi thuhet se mbrojtja UV nga një moshë e re është efektive në parandalimin e kancerit të lëkurës. Në vitet e fundit, një numër në rritje i njerëzve në Japoni po punojnë drejt anti-plakjes për bukurinë dhe shëndetin. Thuhet se mbrojtja UV nga një moshë e re është efektive në parandalimin e rritjes së njollave dhe rrudhave të moshës. Parandaloni rrezet UV rregullisht dhe përdorni kujdesin e përditshëm të lëkurës për të kushtëzuar lëkurën tuaj.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA