Nëse doni të gjeni një punë dhe të bëheni një punonjës me kohë të plotë, çfarë mund të bëjë një punë me kohë të pjesshme? Kërkoni për listat e vendeve të punës që ka të ngjarë të punësohen nga njerëz jo me përvojë ose në industri ku përvoja e punës me kohë të pjesshme është e dobishme. Edhe nëse luftoni për të marrë një kualifikim ose për të fituar përvojë kur dëgjoni se do të jetë i dobishëm për punësim, do të jetë e kotë nëse nuk punësoni njerëz që nuk kanë përvojë pune me kohë të plotë. Karriera më e lirë nuk bëhet karrierë siç është, por mund të gjesh një punë me kohë të pjesshme që do të bëhet karrierë kur të kërkosh një punë. Kur punoni me kohë të pjesshme, përpiquni të gjeni diçka të dobishme për gjueti pune. Nëse dëshironi të bëheni një punonjës me kohë të plotë nga një freeter, mund ta gjeni duke kërkuar punë në një biznes të vogël sesa në një kompani të madhe. Nëse jeni duke kërkuar për një punë pa karrierë, nuk ka gjasa që të punësoheni nga një kompani e madhe që tenton të theksojë vjetërsinë. Meqenëse vjetërsia shpesh prishet në ndërmarrjet e vogla dhe të mesme, mund të thuhet se freeters ende kanë mundësinë e gjetjes së punësimit. Kompanitë që janë duke punësuar në një numër të madh po synojnë gjithashtu. Jini të kujdesshëm ndaj situatës kur kompanitë zezake vazhdojnë të rekrutojnë punë për të rimbushur personelin e rrjedhur. Por nëse jeni një kompani në rritje, ju mund të keni vërtet nevojë për njerëz. Gjetja e ndërmarrjeve dhe industrive të aksioneve të rritjes dhe përqendrimi te kërkimi i punës është një mënyrë që freeters të bëhen punonjës me kohë të plotë.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA