Ekziston një lidhje e thellë midis hangover dhe mëlçisë, por a ka ndonjë shtesë të mirë? Ndoshta e dini që pirja e alkoolit pa refuzim do të bëjë jehonë të nesërmen. Ashtë një ide e mirë të filloni masa kundër hangoverit duke lehtësuar lodhjen e mëlçisë të akumuluar nga suplementet. Alkooli që përmbahet në alkool ndahet nga mëlçia. Para së gjithash, alkooli thuhet të jetë një substancë shumë toksike e quajtur acetaldehid. Nëse keni një mëlçi aktive, thuhet se acetaldehidi zbërthehet pa probleme në ujë dhe dioksid karboni. Dhimbjet e kokës dhe të përzierat shkaktohen nga acealdehidi kur mëlçia nuk funksionon mirë. Nëse keni një hangover, rehidrohuni së pari para se të plotësoni. Ju mund të mendoni se pirja e ujit kur ndjeni të përziera mund të rrisë sikletin tuaj, por mund të dehidroheni nëse nuk hidhni ujë. Një shtesë që promovon në mënyrë efektive prishjen e acealdehidit është cisteina, një lloj aminoacidi. Në një situatë hangover ku puna e mëlçisë është e përqendruar në prishjen e alkoolit, nuk ka mjaft metabolizëm tjetër. Meqenëse është e lehtë të lodhesh, provo jo vetëm për mëlçinë, por edhe për përbërësit e rikuperimit të lodhjes, siç janë shtesat e acidit citrik dhe shtesat e vitaminës B.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA