Rreth përbërësve dhe shtesave që kanë një efekt të rritjes së flokëve. Njerëzit të cilët janë të shqetësuar për humbjen e flokëve po përpiqen të rritin flokët e tyre duke përdorur një restaurues të flokëve ose duke masazhuar kokën e tyre për të parandaluar rënien e flokëve. Në ditët e sotme, disa njerëz duan të përdorin suplemente për të marrë përbërës të rritjes së flokëve në trupat e tyre. Nëse dëshironi të zgjidhni një shtesë që ka një efekt të rritjes së flokëve, cilat shtesa ushqyese do të funksionojnë? Përbërësit e njohur në shtesat e rritjes së flokëve përfshijnë palmetto, xhinko biloba, zink dhe vitamina B. Përbërës të tillë si oktakosanoli dhe steroli mund të merren nga palmetto e sharrës, e cila vepron në veprimin e 5α-reduktazës në trup dhe parandalon humbjen e flokëve. Shtesat e sharrës palmetto shpesh përmbajnë një larmi ushqyesish në të njëjtën kohë. Për rritje efikase të flokëve, është e rëndësishme të kontrolloni lëndët e para dhe përbërësit aktivë të suplementit dhe të zgjidhni një produkt me efekt të lartë të rritjes së flokëve. Shtesat e izoflavonit dhe kapsaicinës janë gjithashtu efektive për rritjen e flokëve. Isshtë një produkt me shumë shitje që shumë njerëz po e blejnë. Kapsaicina, një përbërës i njohur që mund të merret nga speci djegës, thuhet se ka efektin e zgjerimit të qelizave të matricës së flokëve. Ju mund të prisni të zgjasni ciklin e rritjes së flokëve. Izoflavonët duket se kanë efektin e shtypjes së rënies së flokëve duke vepruar mbi hormonet. Ndërsa punoja drejtpërdrejt në lëkurën e kokës me një restaurues të flokëve, unë do të doja të merrja suplemente që janë të mira për rritjen e flokëve dhe të rriten mirë flokët e mi.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA