Shtë e rëndësishme të menaxhoni peshën tuaj dhe formën e trupit për të ruajtur shëndetin tuaj, por premisa është pesha standarde. Metoda e llogaritjes së përcaktimit të peshës standarde me metodën BMI është e zakonshme në metodën e llogaritjes së peshës standarde. BMI ka një formulë që supozohet të përdoret për të përcaktuar peshën standarde. Kur llogaritet nga BMI, pesha standarde është BMI22. Statistikisht, njerëzit me BMI22 kanë më pak të ngjarë të zhvillojnë hipertension ose hiperlipidemi dhe kanë më pak të ngjarë të zhvillojnë dëmtime të mëlçisë ose tolerancë të dëmtuar të glukozës. Përqindja e yndyrës trupore nuk lidhet drejtpërdrejt me numrat e BMI. Kjo ide mendohet të japë të njëjtin rezultat pavarësisht nëse keni shumë masë muskulore apo jo. Numrat e dhënë për peshën standarde nuk janë të barabartë me formën standarde të trupit. Meqenëse dhjami është një substancë më e lehtë se muskujt, thuhet se një person me shumë yndyrë do të ketë një formë trupi të shëndoshë edhe nëse thuhet se është një peshë normale. Njerëzit me shumë muskuj janë shumë më të rëndë për formën e tyre trupore sesa njerëzit me shumë yndyrë, kështu që duket e lehtë të keqkuptohet se janë të trashë. Forma e trupit për të cilën duhet të synoni varet nga ideja se çfarë lloj trupi dëshironi të jeni. Disa njerëz duan të ndërtojnë sasinë e duhur të muskujve në të gjithë trupin e tyre, ndërsa të tjerët thjesht duan të jenë të hollë dhe të hollë. Duket se pesha standarde dhe forma ideale e trupit do të ndryshojnë në varësi të shijeve individuale dhe drejtimeve të dëshiruara.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA