Thuhet se intervista për të sapodiplomuarit dhe intervista e kryer kur ndërroni punë kanë pjesë të ndryshme dhe pjesë të përbashkëta. Nuk është çudi që ndryshimi i vendeve të punës do të thotë që ju keni punuar për një kompani tjetër më parë. Nuk ka gjasa që të pyeteni pse keni lënë punën tuaj të mëparshme në një intervistë pune. Unë mendoj se ka arsye të ndryshme për të ndryshuar vendin e punës. Njerëzit që lënë për arsyet e tyre janë më mirë sesa nëse e lënë për arsye të tjera në mënyrë që të shpjegojnë qartë pse. Edhe nëse bëni një gabim, mos thoni gjëra të këqija ose ankesa për kompaninë e mëparshme kur shpjegoni. Të thuash gjëra të këqija ose të ankohesh për kompaninë e mëparshme në një intervistë për punë nuk është një shpjegim i arsyes së pensionit, vetëm për të ulur vlerësimin tënd në intervistë. Si rezultat, mashtrimi i vetvetes do t’ju gjuajë, kështu që nuk ka nevojë të gënjeni ose të mbuloni arsyen e ndryshimit të punës. Rekomandohet që të krijoni një shprehje më shumë sesa ta mashtroni, sepse edhe nëse përmbajtja është e njëjtë, përshtypja do të ndryshojë në varësi të formulimit. Edhe nëse është një arsye negative për ndryshimin e punës, është më mirë të mos e përdorni atë sepse jeni të pakënaqur dhe nuk mundeni. Shtë më mirë të përdorni shprehje pozitive të tilla si të dëshironi dhe të dëshironi të bëhen. Isshtë një pikë e rëndësishme për të përmirësuar përshtypjen tuaj, prandaj është e rëndësishme të jeni gjithmonë të vetëdijshëm për një qëndrim pozitiv, jo vetëm për një intervistë, kur ndërroni punë.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA