Freiterët nuk tregojnë shenja rënieje edhe në rënien e sotme ekonomike. Cila është përmbajtja e pikëpamjes së freeter-it për punësimin? Edhe nëse jeni punëtor me kohë të pjesshme, i takon secilit person të vendosë se çfarë lloj rrethanash ka dhe çfarë lloj gjuetie për punë ka. Njerëzit shpesh mendohen si njerëz që janë të lirë nga kufizimet e shoqërisë. Sidoqoftë, vetë kërkimi i një punëdhënësi me kohë të pjesshme mund të japë përgjigje të papritura. Disa njerëz thonë se arsyeja për të qenë punëdhënës me kohë të pjesshme është të realizojnë ëndrrat dhe qëllimet e tyre. Disa njerëz mund të thonë se të qenit punëtor me kohë të pjesshme është një manifestim i vullnetit të tyre të fortë. Shumë njerëz thonë se punësimi është të identifikosh punën që dëshiron të bësh dhe të zgjedhësh një kompani që ka të ngjarë të realizohet. Mbajtja e qëllimeve të parealizueshme për një kohë të pacaktuar mund të rezultojë në gjëra të këqija. Për shembull, supozoni se një person i diplomuar në një gjuhë dhe që studion jashtë nuk dëshiron të gjejë një punë tjetër përveç anglishtes. Por vetëm sepse nuk mund të futesh në kompaninë që dëshiron nuk do të thotë që nuk mund të punosh. Në fakt, është e vështirë të gjesh një profesion të tillë në Japoni, dhe një pamje e njëanshme e punësimit mund ta bëjë të vështirë gjetjen e një pune. Disa njerëz që punojnë si punëtorë me kohë të pjesshme kanë një pamje të fortë të punësimit dhe nuk mund të bëjnë kompromise, kështu që ata mund të mos jenë në gjendje të gjejnë një punë. Disa njerëz kanë ëndrra dhe ideale shumë të forta për të gjetur një punë. Nëse vëreni që keni qenë një punëtor me kohë të pjesshme për një kohë të gjatë, mund të rishikoni pikëpamjen tuaj për punësimin dhe të kontrolloni përsëri nëse është në rregull.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA