Edhe nëse jeni një i diplomuar i ri në një universitet të madh me një emër të njohur, është e vështirë të gjesh një punë që do t’ju japë punën që dëshironi. Të diplomuarit e rinj që në të vërtetë marrin provimin e gjuetisë së punës duhet të përgatiten për gjueti pune sa më shpejt të jetë e mundur. Kryesorja është të jesh në gjendje të jesh në një pozicion që është një kokë përpara të tjerëve. Si të mbijetoni një intervistë për punë është e domosdoshme për gjueti pune. Intervista është krejtësisht e ndryshme nga provimi me shkrim që dhashë kur isha student. Nuk ka asnjë përgjigje fikse në intervistë, kështu që nuk ka dyshim se nuk ka gabim nëse përgjigjeni kështu. Thuhet se dhënia e përgjigjes së saktë nuk është qëllimi i intervistës, por komunikimi i vetë kompanisë është ai që përcakton suksesin ose dështimin e intervistës. Shtë e rëndësishme të përsërisni praktikën e intervistës sa më shumë që të jetë e mundur paraprakisht në mënyrë që të mos jeni nervoz gjatë performancës aktuale. Disa provime të punësimit për të sapodiplomuarit mund të kryhen shumë herë me intervistat fillore dhe sekondare, ose intervistuesit e shumtë mund të marrin provimin në një grup ose për një person. Në disa universitete, mund të ketë një shënim se çfarë provimesh punësimi kanë provuar dikur maturantët. Do të jetë shumë e dobishme për të sapodiplomuarit, dhe së fundmi, përmbajtja e provimit të punësimit mund të postohet në internet. Ne ju rekomandojmë që të bëni shumë kërkime paraprakisht për t’u përgatitur për provimin e punësimit për të sapodiplomuarit.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA