Kohët e fundit, thuhet se gratë me foshnje në stomak po përdorin suplemente për të marrë acid folik. Thuhet se acidi folik është i dobishëm për rritjen e shëndetshme të foetacionit, por është gjithashtu një përbërës ushqyes që dëshironi ta furnizoni në trupin tuaj para shtatzënisë. Importantshtë e rëndësishme për nënat dhe fëmijët të plotësojnë acidin folik me suplemente. Nuk është çudi që suplementet e acidit folik janë shumë të popullarizuara në mesin e suplementeve. Acidi pteroilglutamik i tretshëm në ujë quhet acid folik. Thuhet se acidi folik mund të plotësohet duke ngrënë perime të gjelbra të errëta dhe të verdha. Përmbahet jo vetëm në perimet jeshile dhe të verdha, por edhe në përbërësit e zakonshëm si mëlçia, bishtajoret, mikrobet dhe majaja. Nëse keni një dietë të mirë, nuk keni nevojë të merrni acid folik si shtesë dhe nuk do të keni mungesë të acidit folik vetëm me ushqime që ndodhin natyrshëm. Siç u përmend më herët, acidi folik është i tretshëm në ujë dhe është një lëndë ushqyese që është jashtëzakonisht e ndjeshme ndaj dritës, ujit dhe nxehtësisë. Thuhet se edhe nëse jeni të vetëdijshëm për të ngrënë një dietë që përmban mjaft acid folik, ju shpesh mbaroni pa e vërejtur atë. Acidi folik është një shtesë e domosdoshme për të nxitur ndarjen dhe rritjen e qelizave. Dieta juaj ditore është e rëndësishme, por sidomos kur jeni vetëm shtatzënë, përdorni mirë suplemente për të marrë acidin folik për të cilin trupi juaj ka nevojë.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA