Acidi folik është një nga lëndët ushqyese që dëshironi të merrni pa tepricë ose mungesë duke përdorur mirë shtesat. Çfarë ndodh me trupin tuaj nëse keni një sasi të pamjaftueshme ose të tepruar të acidit folik? Thuhet se nëse nuk keni mjaftueshëm acid folik kur jeni vetëm shtatzënë, ka të ngjarë të bëheni fëmijë të keqformuar ose të parakohshëm. Mungesa e acidit folik në shtatzëninë e hershme thuhet se rrit rrezikun e defekteve të tubit nervor siç është spina bifida. Mungesa e acidit folik gjithashtu parandalon formimin e qelizave të reja. Shkalla e rritjes pas lindjes mund të dëmtohet ose foshnja mund të lindë para kohe sepse lidhet me rritjen e qelizave. Përdorni mirë shtesat për të marrë acid folik për të parandaluar vonesat e rritjes. Alsoshtë gjithashtu nën drejtimin e Ministrisë së Shëndetësisë, Punës dhe Mirëqenies që është e dëshirueshme që gratë shtatzëna të marrin në mënyrë aktive acid folik. Acidi folik konsumohet gjithashtu në sasi të mëdha duke pirë dhe duke përdorur kontraceptivë oralë. Ashtë një ide e mirë që të plotësoni në mënyrë aktive acidin folik me shtesa nga jeta juaj para shtatzënisë. Shtatzënia e hershme është e rëndësishme për të shmangur mungesën e acidit folik në suplemente dhe dietë, por nëse është e mundur, ajo duhet të bëhet para shtatzënisë. Mungesa e acidit folik gjithashtu thuhet se shkakton anemi. Anemia për shkak të mungesës së acidit folik nuk mund të plotësohet duke marrë suplemente hekuri. Zbuloni pse merrni anemi dhe provoni suplemente kur përfshihet acidi folik.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA