Cila është marrëdhënia midis rënies së flokëve dhe suplementeve? Thuhet se shumë burra në botë vuajnë nga rënia e flokëve. Fakti që burrat dobësohen ndërsa plaken është i pashmangshëm për shkak të hormoneve. Duket se ka shumë njerëz që papritur vuajnë nga rënia e flokëve që në moshë të re për shkak të efekteve të stresit dhe faktorëve të tjerë. Edhe për gratë, flokët bëhen më të hollë ndërsa plaken. Rreth 70 qime bien si rënie e flokëve te njerëzit në ditë, por në disa raste, më shumë se 100 qime bien. Importantshtë e rëndësishme të theksohet se djersa dhe pluhuri mund të bllokojnë poret, të cilat mund të pengojnë rritjen e flokëve. Disa njerëz nuk e lajnë kokën shumë për shkak të humbjes së frikshme të flokëve. Në fakt, nuk është mirë sepse shëndeti i kokës është që papastërtitë grumbullohen dhe e pengojnë atë. Shtë e rëndësishme të mos shqetësoheni për humbjen e flokëve sa më shumë që të jetë e mundur dhe stresi është gjithashtu një shkak kryesor i humbjes së flokëve. Rreth kësaj kohe, shumë produkte që përmirësojnë në mënyrë efektive rrallimin e flokëve janë në shitje. Në fakt, thuhet se suplementet që përmirësojnë në mënyrë efektive rënien e flokëve dhe rrallimin e flokëve po tërheqin shumë vëmendje. Shtesat që thuhet se ndihmojnë në përmirësimin e rënies dhe rrallimit të flokëve përbëhen kryesisht nga lëndë ushqyese të tilla si metionina dhe cisteina, të cilat thuhet se nxisin rritjen e flokëve. Miratimet popullore të suplementeve të humbjes së flokëve përfshijnë ekstraktin e xhinko biloba, majanë e birrës dhe suplementet e vitaminës E.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA