A është e mundur të eliminohet anemia me suplemente? Shtesat nuk konsiderohen ilaçe në Japoni ose Shtetet e Bashkuara. Të gjitha shtesat klasifikohen si ushqime. Multivitaminat dhe shtesat multiminerale janë shitur mirë në Shtetet e Bashkuara. Kjo është për të plotësuar ushqimin të tilla si vitaminat, kalciumi dhe zinku, të cilat shpesh kanë mungesë vetëm në dietë. A mund të ndihmojnë shtesat e shitura si ushqim për të kuruar aneminë? Në shoqërinë moderne, kanceri dhe sëmundjet e lidhura me stilin e jetës po rriten shumë. Thuhet se shkaku i rritjes së sëmundjeve të lidhura me stilin e jetës janë efektet e stresit dhe substancave kimike. Në mënyrë që të mos sëmureni për shkak të substancave kimike ose stresit, thuhet se është e rëndësishme të mbani trupin në gjendje të mirë me ushqim të paanshëm. Stresi shteron vitaminat B, vitaminën C dhe zinkun. Një shumë e mineraleve të tilla si zinku janë të nevojshme për të nxjerrë substanca të dëmshme në pjesën e jashtme të trupit dhe detoksifikimin e tyre. Për më tepër, Ministria e Shëndetësisë, Punës dhe Mirëqenies ka njoftuar se lëndët ushqyese që japonezëve u mungojnë janë kalciumi dhe hekuri. Mungesa e hekurit mund të çojë në anemi. Rishikimi i dietës suaj dhe ngrënia e një diete të ekuilibruar nga ana ushqimore është mënyra më e shpejtë për të përmirësuar aneminë tuaj. Sidoqoftë, disa njerëz duket se janë në një nxitim dhe nuk mund të ndihmojnë edhe nëse e dinë rëndësinë e të ngrënit. Ju do të jeni në gjendje të siguroni që suplementet të marrin lëndë ushqyese që trupit tuaj i mungojnë. Marrja e hekurit si suplement mund të pritet të ndihmojë trupin tuaj të bëhet më pak i prirur ndaj anemisë.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA