Njerëzit që duan të mbajnë peshën dhe formën e tyre brenda normës janë gjithashtu të ndjeshëm ndaj shkallës së mbipeshes. Formula për metodën BMI, e cila përdoret gjerësisht si pesha standarde, është pesha standarde = pesha ÷ lartësia x lartësia. Një BMI prej 18.5 ose më pak thuhet se është mbipeshë dhe duhet të shtojë pak peshë. Pesha normale do të thotë që BMI juaj është brenda 18.5-25. Obeziteti është nga BMI 25, por ndahet më tej. 25 deri në 30 është mbipesha 1, 30 deri në 25 është mbipesha 2, dhe pastaj në 5 rritje, mbipesha 3 dhe 4. Përqindja e yndyrës trupore injorohet sepse BMI llogaritet vetëm nga gjatësia dhe pesha. Prandaj, njerëzit me shumë yndyrë janë pak topolak dhe të dukshëm. Në fakt, edhe një person në dukje i trashë që është muskuloz nuk është i trashë dhe në përgjithësi mendon se humbja e peshës nuk është e nevojshme. Disa njerëz duket se mendojnë se forma model e trupit është forma e trupit që ata duhet të synojnë. Forma e trupit model nuk është gjithmonë forma standarde e trupit. Ata janë dukshëm më të hollë se pesha e tyre normale dhe shpesh konsiderohen mbipeshë. Njohja e peshës suaj është e rëndësishme për vetë-menaxhim, por nuk është diçka që mund ta gjykoni vetëm nga pesha juaj. Gjithmonë matni përqindjen e yndyrës në trup dhe madhësinë e trupit sipas peshës tuaj. Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme të siguroheni që nuk merrni shumë dhjam dhe se forma e trupit nuk ka ndryshuar. Edhe nëse arrini në peshë normale, nuk ka kuptim nëse e humbni formën. Kur bëni dietë, kombinojeni atë me ushtrime fizike për të ruajtur muskujt.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA