Ekziston një formë dhe peshë standarde e trupit. Shumë njerëz kujdesen për peshën e tyre. Shumë burra dhe gra janë të shqetësuar se kanë shtuar peshë ose janë të uritur. Sidoqoftë, marrëdhënia midis peshës dhe formës së trupit ndryshon nga personi në person. Një mënyrë është të përcaktohet nëse jeni i shëndoshë apo i dobët në përputhje me peshën tuaj standarde. Disa të rinj mendojnë se një formë trupore model është një formë e preferuar e trupit dhe bëjnë një dietë që është e madhe për të humbur peshë jashtëzakonisht. Një peshë standarde ose formë trupi është një peshë e ndërmjetme ose formë trupore në të cilën një person nuk është as i trashë ose i hollë. Ekziston gjithashtu një histori që pesha standarde përcaktohet bazuar në të dhënat që shkalla e vdekshmërisë dhe shkalla e sëmundshmërisë brenda një periudhe të caktuar janë dukshëm të ulëta. Ajo përcaktohet nga këndvështrimi i peshës për të ruajtur shëndetin e mirë dhe për të qëndruar i fortë. Pesha standarde duket të jetë pesha që konsiderohet të jetë personi më i shëndetshëm në statistikë. Ekziston një metodë e përcaktimit të peshës standarde bazuar në përqindjen, lartësinë dhe moshën e dhjamit trupor, dhe ekziston edhe një peshë standarde që përcaktohet vetëm nga lartësia. Ka variacione në mënyrën e llogaritjes së peshës standarde. Nga ana tjetër, nuk ka asnjë mënyrë fikse për të vendosur formën standarde të trupit. Nuk ka një rregull të qartë në fushën mjekësore për formën standarde të trupit, por ekziston një tendencë për formën e trupit në varësi të moshës dhe gjinisë.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA