Duket se shumë njerëz përdorin suplemente dhe ushqime të shëndetshme, por sfondi është ideja e kërkimit të shëndetit. Ndërsa numri i produkteve shtesë rritet dhe përhapet, duket se gjithnjë e më shumë njerëz po përdorin shtesa pa pasur njohuri themelore. Pavarësisht se sa i mirë është një suplement, nëse e keqpërdorni atë, nuk ka kuptim ta merrni dhe mund të ketë një efekt negativ në shëndetin tuaj. Për sa kohë që përdorni shtesa, përpiquni të jeni mjaft efektivë. Kur përdorni shtesa dhe ushqime të shëndetshme, këshillohet të fitoni një njohuri minimale bazë. Sipas ligjit, ai nuk ekziston si një ushqim i shëndetshëm. Shtë një term i përgjithshëm për produktet që mendohet se funksionojnë më mirë sesa ushqimet e zakonshme. Ekzistojnë dy lloje të ushqimeve të shëndetshme. Ushqimet shëndetësore licencohen nga Ministria e Shëndetësisë, Punës dhe Mirëqenies. Tjetri është i ashtuquajturi ushqim shëndetësor, i cili është në të njëjtën kategori me ushqimin e përgjithshëm që nuk është aprovuar nga Ministria e Shëndetësisë, Punës dhe Mirëqenies. Përkundrazi, përbërësit, funksionet dhe siguria nuk njihen zyrtarisht. Duket se quhen suplemente, suplemente ushqimore, suplemente shëndetësore etj. Përdorimi i suplementeve kërkon njohuri më korrekte sesa përdorimi i ushqimeve shëndetësore të licencuara.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA