Shkaku i njollave dhe shqetësimit të ankthit është depozitimi i pigmenteve të melaninës të prodhuara në lëkurë. Pigmenti i melaninës që mbron qelizat e lëkurës prodhohet nga stimuj të tillë si rrezet ultraviolet. Pasi të qëndrojë në lëkurë për një periudhë të caktuar kohe, pigmenti i melaninës nxirret normalisht nga trupi nga metabolizmi i lëkurës dhe zhduket. Sidoqoftë, kur prodhohet pigmenti i tepërt i melaninës, ai mbetet në lëkurë sepse sekretimi metabolik nuk mund të vazhdojë. Isshtë shkaku i njollave dhe mpirjes. Për shkak të inflamacionit afatgjatë të lëkurës dhe efekteve të rrezeve ultraviolet, prodhimi i tepërt i pigmentit melaninës duket se shkakton njolla dhe shurdhim. Thuhet se puçrrat dhe acarimi i lëkurës mund të përkeqësohen dhe pigmentimi mund të ndodhë në njolla dhe mpirje. Thuhet se lëkura e vjetër ka më pak të ngjarë të sekretohet për shkak të uljes së metabolizmit për shkak të moshës së vjetër, lëkurës së thatë dhe qarkullimit të dobët të gjakut. Pigmente melaninës lehtë mund të mbetet. Gjatë shtatzënisë dhe menstruacioneve, lëkura bëhet më e ndjeshme ndaj efekteve të rrezeve UV dhe thatësisë, dhe hormonet femërore mund të shkaktojnë mbiprodhim të melaninës. Dullësia shkaktohet nga depozitimi i pigmentit të melaninës, trashja e shtresës së kornemës dhe humbja e transparencës dhe rrjedhja e gjakut të turbullt në kapilarët për shkak të rrjedhjes së dobët të gjakut. Çdo shkak ka masa të ndryshme kundër njollave dhe mpirjes, prandaj pse të mos filloni duke eksploruar gjendjen tuaj të lëkurës dhe shkaqet e saj?

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA